Kravařský Hendmejd Márket

Setkání šikovných rukou na Vísecké rychtě v Kravařích

V našem okolí je celá řada šikovných lidí, kteří dokáží vyrobit zajímavé věci z nejrůznějších materiálů a nejrůznějším způsobem – věci, které lze zahrnout pod společnou značku „vyrobeno vlastníma rukama.“ Více jak dvě desítky z nich jsme pozvali na Víseckou rychtu. Sešli se tu na druhém kravařském Hendmejd márketu v sobotu 19. září 2015.

Nabídli své výrobky pletené, předené, tkané, šité i dřevené, doplňky, šperky, hračky nebo třeba hudební nástroje, někteří
i předvedli, jak jejich díla vznikají. Další inspiraci pak návštěvníci pořídili ve stáncích knihkupectví a antikvariátu. A protože vlastníma rukama vznikají také věci dobré, byly ke koupi rovněž marmelády, sirupy, bylinkové čaje nebo med.

Aby se u nás líbilo i malým návštěvníkům, připravil pro ně Atelier JEN LEN dílnu na výrobu panenek, další dílničky připravila Lesní školka a škola MEZI LESY. A aby se jim líbilo ještě více (a velcí návštěvníci si mohli v klidu nakoupit), divadlo AGNEZ z České Lípy uvedlo dvě loutková představení, pohádku O bubácích a hastrmanech a norský příběh nazvaný Kozlík.

O občerstvení se pak postarala českolipská vegetariánská jídelna Šambhala a novoborský Čajový pokojík.