Vísecká rychta masopustem začíná novou sezónu

Masopust na Vísecké rychtě v Kravařích bývá pravidelně první akcí nové sezóny. Program masopustního veselí je do velké míry dán tradicí, to znamená, že k jeho vrcholům patří průvod masek obcí, během kterého maškary navštíví obecní úřad
a místní restaurace. Dalším z důležitých masopustních zvyků je vynesení ortelu nad basou, na kterou jsou svaleny všechny hříchy a příkoří, která místní občany za poslední rok postihla, své stížnosti na zlovolnou basu můžou vznést i sami návštěvníci.
Na dvoře Vísecké rychty uváděla návštěvníky do dobré nálady muzika bratrů Pavlíčkových hrajících na akordeony. Pro dospělé i dětské účastníky byly připraveny žertovné disciplíny jako hod jelitem nebo sedlácký slalom s polámaným kolečkem. Porce zábavy by však nebyla kompletní, kdyby se akce neúčastnili také divadelní ochotníci ze souboru NOPOĎ, kteří se starali o zábavu v průběhu celého dne a zahráli také „Krkonošské prapohádky aneb Krkonošské krákoračky“.
Na slavnostně naladěné Vísecké rychtě nalezli návštěvníci tradiční řemeslný jarmark s tvůrčími dílničkami pro děti. Protože je ale masopust také gastronomickým vrcholem, nechyběly zde ani řeznické speciality od Vráti Douši.
Vesnický masopust v prostorách prastaré roubené rychty skýtal nevšední zážitek, na který mohli návštěvníci v masce jít zdarma. Pro malé návštěvníky byly u vchodu na uvítanou připraveny koblihy a pro dospělé chléb se sádlem.