Velikonoce na rychtě

Po úspěšném masopustu pokračoval program na Vísecké rychtě v Kravařích další akcí, kterou byly Velikonoce. Pracovníci rychty se těšili na návštěvníky v sobotu 12. dubna.
Nabídka sobotního dne na Vísecké rychtě byla určena hlavně rodinným návštěvníkům, kteří chtěli strávit klidný den na venkově v přátelské atmosféře a přitom se dozvěděli něco o světě dávných velikonočních tradic a zkusili si vyrobit některé předměty, které se k velikonočním svátkům vážou.
V průběhu dne vystoupil dětský folklórní soubor Jizerka. Pro návštěvníky měli připravené pásmo mapující lidové zvyky
od masopustu do Velikonoce a za účasti souboru byla ve třináct hodin vynesena do Bobřího potoka smrtka symbolizující uplynulou zimu.
Atmosféře Velikonoc odpovídaly i rukodělné dílny, v rámci kterých si návštěvníci mohli uplést pomlázku, namalovat kraslici, vyrobit kvokající slepičku a další. Také se zdobilo lítečko a rychtu zaplnila vůně čerstvě upečených jidášů. Velikonoční atmosféru doplnily jehňátka, která se proháněla v kamenné ohradě za rychtou.
Součástí programů na rychtě byl i řemeslný jarmark. Pod rukama řemeslníků vznikaly krásné předměty, jako třeba soustružené dřevěné misky. Nechybělo ani občerstvení, které zajistil kravařský řezník a hostinský Vráťa Douša.